Scharf Film Production este o companie specializată în producția de filme. Compania a fost fondată în anul 2000, este situată în București, România și a fost implicată în producția mai multor filme, printre care se numără „Castelul Crăiței” în 2023, „Străjerii Deltei” în 2021, „Mo” în 2019, „Pororoca” în 2017 sau „Medalia de Onoare” în 2009.

Aceste producții evidențiază diversitatea și implicarea companiei în industria cinematografică românească.

Scharf Film Production se bucură de multe selecții în festivaluri dar și premii importante dintre care amintim Premiul de interpretare masculină San SebastianIFF, Silver Alexander Thesaloniki IFF.

Departamentul de rental al companiei deține și o baza tehnica cu aparatura de filmare, sunet, iluminat si grip.

Aparatura de filmare include camere ARRI Alexa mini, obiective Cooke S2, zoom-urile ARRI Alura si Zeiss superspeed.

Recorderele de la sunet sunt Sonosax si Sounddevice, lavalierele Audiolimited cu microfoane Cos11 iar boom-urile sunt Schoeps și Sennheiser.

Dispunem de o gama variata de deneratoare, 1-2-3-15kw iar aparatura de iluminare este de generație noua, Astera și Dedolight.

Conducerea casei de producție este asigurată de
Liviu Mărghidan și Ruxandra Flonta.

Liviu Mărghidan

Este regizor, producător și director de imagine, recunoscut în special pentru contribuțiile sale la cinema-ul „noului val românesc”. Liviu Mărghidan a devenit cunoscut pentru munca sa ca DoP colaborând, printre alții, cu regizorul Cristian Nemescu la California Dreaming și Marilena din P7, la filmele lui Constantin Popescu POROROCA sau Portretul luptătorului la tinerețe și la filmul lui Cătălin Mitulescu „Dincolo de calea ferată„.

Recent, în calitate de regizor, a lansat cel de-al treilea lungmetraj „Castelul Crăiței” care-i are protagoniști pe cei doi copii ai săi Adela și Radu Mărghidan, alături de actorii deja consacrați Judith State și Dragoș Olaru.

Amprenta sa că este, fără doar și poate, natura și activitatile out-door, cum ar fi cățărarea, navigarea și, mai nou, scufundarea.

Ruxandra Flonta

Este cunoscută în industria cinematografică românească pentru munca sa ca producător de film. Ea are un background educațional diversificat, având studii în Drept și Relații Economice Internaționale, dar fiind mereu atrasă de domeniul artistic. Cariera Ruxandrei a început în divertisment prin implicarea în diverse festivaluri de muzică și emisiuni TV, lucrând alături de personalități notabile precum Octavian Iordăchescu și Dumitru Moroșanu.

Filmografia lui Ruxandra Flonta include diverse filme românești notabile, lucrând alături de regizori precum Constantin Popescu, Radu Dragomir sau Nap Toader, iar cele mai recente sunt „Castelul Crăiței” a lui Liviu Mărghidan și „Visul” lui Cătălin Saizescu.